Khamis, 28 Oktober 2010

kenapa al-hamidi cheritera's??

mesti ramai yang tertanya-tanya kenapa blog ni letak nama al-hamidi cheritera...
kat facebook pun letak nama al-hamidi...
cheritera antum dah tahu kan...
okey..kita nak cakap pasal nama al-hamidi...
al-hamidi ni diambil dari abdul hamid..
tok wan ana sebelah abah...
dia meninggal dunia ketika umur abah 7 tahun...
kira ana tak sempat la nak hidup ngan beliau..
rupa bentuknya pun tak tahu...
sebab fotonya tak dak...
yang ana tahu beliau seorang yang hebat...
berketurunan pendekar siam..
tapi baka pendekar tu tak sampai pada ana..
kalau ada kan best..hehe..

beliau orang yang berharta...
tapi sayang hartanya dirampas oleh pihak tertentu selepas beliau pergi..
yang ada pada anaknya..

cuma keris-keris tok moyang..
hingga sekarang masih dalam jagaan abah..
beliau pergi menghadap ilahi ketika berumur 33 tahun...
muda kan..punca demam yang terlalu panas...
tanda ana sayang pada beliau lah ana guna namanya..
sekurang-kurangnya dapat mengingatinya..
insyaALLAH di akhirat kelak akan bertemu beliau dan
sama-sama menjejak kaki ke syurga..
amin..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan